Jon Brunberg Förlag/Publishing

Nu släpps My Lindhs bok Tågteve!

Välkommen på release för My Lindhs konstbokverk Tågteve i Stockholm den 19/10 och Uppsala den 20/10!

Release #1:
Bonniers konsthall, Stockholm, onsd 19/10 kl 18-20
Boken presenteras ca 18.30 i konsthallens butik
Adress: Torsgatan 19, Stockholm

Release #2:
Offkonsten! c/o Teatergalleriet, Uppsala, Torsd 20/10 från kl 19.
Boken presenteras ca 19.30
Adress: Uppsala stadsteater, Kungsgatan 53 i Uppsala

Vid båda evenemangen presenteras boken av My Lindh och Jon Brunberg, och Marianna Garin, Khashayar Naderehvandi och Monica Sand läser utdrag ur sina texter. Därefter blir det bar, musik och mingel.

***

Sommaren 2012 genomförde My Lindh en installation med titeln Tågteve med intentionen att omvandla tågets fönsterruta till skärm och tågresan till film. Installationen utgjordes av ett trettiotal stora textskyltar, med ett utseende som påminner om televisionens undertexter, som placerades ut i landskapet längs en 25 km lång sträcka på tåglinjen Stockholm – Uppsala. Skyltarna bildade en poetisk och fragmentarisk text som kunde läsas från båda körriktningar.

Nu släpps boken Tågteve där My Lindh bygger vidare på installationen i bokform. Boken innehåller en serie fotografier av textskyltarna i landskapet och tre essäer som på olika sätt tar avstamp i verket: av Marianna Garin, konstvetare och curator på frilansbasis, Khashayar Naderehvandi, poet och Monica Sand, konstnär och forskare.

Tågteve ges ut på Jon Brunberg Förlag och är formgiven av Sandra Praun. Boken är genomförd med stöd från Stiftelsen Längmanska kulturfonden och Kulturnämnden Uppsala kommun.

Presskontakt:

My Lindh: 070-722 29 80
Jon Brunberg: info@jonbrunbergforlag.se, 070-314 36 92

Mer information

Läs mer om boken
Läs mer om verket på Lindhs hemsida
Se också förlagets Facebook-sida

***

Tågteve, omslag, framsida. Formgivning: Sandra Praun